lunes, 28 de diciembre de 2020

Pinturas de Empar Aloy Martínez

 Estas pinturas las acaba de terminar Empar Aloy Martínez. Pinturas acrílicas sobre papel. La firma está detrás Emparaloi








viernes, 18 de diciembre de 2020

Manifest Morvedre Acull

 ELS DRETS HUMANS, MENYS HUMANS SI SÓN ESTRANGERS

Des de l'Associació “Morvedre Acull” (situada a Sagunt), el 10 de desembre, dia   Internacional dels Drets Humans volem expressar que:   

Els Drets estan sustentats en la Justícia, la Pau i en la dignitat humana. Són Drets Universals, inherents a tots els éssers humans, sense importar la seua raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'una altra índole, origen nacional o social, lloc de naixement, ni cap altra condició.

La Unió Europea va assumir els DD.HH. en 1954 el que suposa un compromís de complir-los i fer-los complir a tots els estats membres. Però això no és així.              

Es dóna la gran paradoxa que les lleis d'estrangeria a Europa, s'allunyen de les garanties que plantegen els DD.HH.

Veurem alguns dels articles dels Drets humans, fonamentals per als migrants i el nivell de compliment que tenen.

1.-Dret a la vida, obligació de prestar socors, salvament i rescat.                        

Amb freqüència se'ls deixa morir, penalitzant a les ONGS que els socorre. 

La Mar Mediterrània, per a vergonya nostra, és una gran tomba de víctimes innocents.                                      

2.- Dret al refugi, a l'asil.  Les persones refugiades són víctimes de guerres, de persecucions per motius de raça, religió, nacionalitat o opinions polítiques… Els estats han de garantir protecció, empara i assistència.   Aqueixa no és la realitat. El major camp de refugiats d'Europa és Moria (Grècia).  Més de 20.000 persones, d'elles 1.100 són xiquets i xiquetes soles. Les pèssimes condicions del camp han sigut denunciades moltes vegades. Els que han sigut allí diuen: "Moria no és un camp de refugiats, és un camp de concentració" Allí es veuen obligats a romandre durant 2 anys, fins que li donen asil o els retornen al seu país.

3.-Tota persona té dret a circular lliurement i a triar la seua residència en el territori d'un Estat. Ja sabem les enormes dificultats que es posen per a obtindre permís de residència i treball.                                                                                                            

4.- Les Devolucions Col·lectives. Estan prohibides expressament.  Estableix garanties de procediments en el cas d'expulsió d'estrangers. “Les Devolucions en Calenta” tantes vegades denunciades, es fan sense els preceptius procediments. L'apartat 3 i 4 estan relacionats amb l'arribada massiva durant aquests dies de persones migrants a Canàries.  Davant aquest fenomen migratori se sol dir: Efecte anomenada!  I per què vénen? Cap govern s'atrevirà a reconéixer que en aquest fenomen migratori, en bona part, contribueixen ells. En aquests dies La Unió Europea ha signat un acord amb el govern del Senegal sobre pesca, reben 11.750 tones de tonyina i lluç i paguen al govern del Senegal 1,7 milions a l'any. Apart estan els vaixells amb pesca furtiva, arrasant els caladors.

La pesca al Senegal té una importància fonamental per a l'economia i el desenvolupament del país, el sector pesquer donava treball a més de 600.000 persones una bona parteix dones, dedicades a la transformació del peix, a més de ser una font bàsica de proteïnes per a la majoria de la seua població.                                                                                                                            

També, recordar les nombroses riqueses en recursos naturals que posseeix el continent africà coltan, urani, gas, fusta, diamants…Des d'Europa es travessen lliurement les fronteres europees sense que aqueix “comerç” ajude al desenvolupament de la seua economia ni de la seua població.  

Conclusió: Els llevem el treball, els seus rics recursos naturals i encara preguntem Per què vénen? La majoria fugint de la pandèmia de la fam.  A treballar, a cuidar la nostra casa, als nostres majors, a l'agricultura, aquesta és la realitat i no canviarà. La fam no el per a ni murs, ni el risc a morir, ni les lleis excloents que et fiquen en un CIES sense haver comés cap delicte.                                                                                                                                                  Els DRETS HUMANS UNIVERSALS, estan lluny de complir-se. Comptem amb Sagunt, que és un poble acollidor, per a continuar alertant i fer passos cap a la justícia i la dignitat humana.

Junta directiva Morvedre Acull                         Sagunt 10 Desembre 2020


  


Manifiesto Morvedre Acull

LOS DERECHOS HUMANOS, MENOS HUMANOS SI SON EXTRANJEROS

Desde la Asociación “Morvedre Acull” (ubicada en Sagunto), el 10 de diciembre, día   Internacional de los Derechos Humanos queremos expresar que:

Los Derechos están sustentados en la Justicia, la Paz y en la dignidad humana. Son Derechos Universales, inherentes a todos los seres humanos, sin importar su raza, color, religión, sexo, idioma, opiniones políticas o de otra índole, origen nacional o social, lugar de nacimiento, ni ninguna otra condición.

La Unión Europea asumió los DD.HH. en 1954 lo que supone un compromiso de cumplirlos y hacerlos cumplir a todos los estados miembros. Pero esto no es así.                                                            
 Se da la gran paradoja que las leyes de extranjería en Europa, se alejan de las garantías que plantean los DD.HH.

Vamos a ver algunos de los artículos de los Derechos humanos, fundamentales para los migrantes y el nivel de cumplimiento que tienen.

1.-Derecho a la vida, obligación de prestar socorro, salvamento y rescate.        Con frecuencia se les deja morir, penalizando a las ONGS que les socorre.
El Mar Mediterráneo, para vergüenza nuestra, es una gran tumba de víctimas inocentes.                                      

2.- Derecho al refugio, al asilo.  Las personas refugiadas son víctimas de guerras, de persecuciones por motivos de raza, religión, nacionalidad u opiniones políticas… Los estados deben garantizar protección, amparo y asistencia.   Esa no es la realidad. El mayor campo de refugiados de Europa es Moria (Grecia).  Más de 20.000 personas, de ellas 1.100 son niños y niñas solas. Las pésimas condiciones del campo han sido denunciadas muchas veces. Los que han estado allí dicen: "Moria no es un campo de refugiados, es un campo de concentración" Allí se ven obligados a permanecer durante 2 años, hasta que le dan asilo o los devuelven a su país. 

3.-Toda persona tiene derecho a circular libremente y a elegir su residencia en el territorio de un Estado. Ya sabemos las enormes dificultades que se ponen para obtener permiso de residencia y trabajo.

4.- Las Devoluciones Colectivas. Están prohibidas expresamente.  Establece garantías de procedimientos en el caso de expulsión de extranjeros. “Las Devoluciones en Caliente” tantas veces denunciadas, se hacen sin los preceptivos procedimientos.

El apartado 3 y 4 están relacionados con la llegada masiva durante estos días de personas migrantes a Canarias.  Ante este fenómeno migratorio se suele decir: ¡Efecto llamada! ¿Y por qué vienen? Ningún gobierno se atreverá a reconocer que en este fenómeno migratorio, en buena medida, contribuyen ellos. En estos días La Unión Europea ha firmado un acuerdo con el gobierno de Senegal sobre pesca, reciben 11.750 toneladas de atún y merluza y pagan al gobierno de Senegal 1,7 millones al año. Aparte están los barcos con pesca furtiva, arrasando los caladeros.

La pesca en Senegal tiene una importancia fundamental para la economía y el desarrollo del país, el sector pesquero daba trabajo a más de 600.000 personas una buena parte mujeres, dedicadas a la transformación del pescado, además de ser una fuente básica de proteínas para la mayoría de su población. 
También, recordar las numerosas riquezas en recursos naturales que posee el continente africano coltán, uranio, gas, madera, diamantes…Desde Europa se cruzan libremente las fronteras europeas sin que ese “comercio” ayude al desarrollo de su economía ni de su población.  
Conclusión: Les quitamos el trabajo, sus ricos recursos naturales y todavía preguntamos ¿Por qué vienen? La mayoría huyendo de la pandemia del hambre.  A trabajar, a cuidar nuestra casa, a nuestros mayores, a la agricultura, esta es la realidad y no va a cambiar. El hambre no lo para ni muros, ni el riesgo a morir, ni las leyes excluyentes que te meten en un CIES sin haber cometido ningún delito.

Los DERECHOS HUMANOS UNIVERSALES, están lejos de cumplirse. Contamos con Sagunto, que es un pueblo acogedor, para seguir alertando y dar pasos hacia la justicia y la dignidad humana.

Junta directiva Morvedre Acull                         Sagunto 10 Diciembre 2020

  


jueves, 10 de diciembre de 2020

LOS DERECHOS HUMANOS, MENOS HUMANOS SI SON EXTRANJEROS.


ELS DRETS HUMANS, MENYS HUMANS SI SÓN ESTRANGERS

Des de l'Associació “Morvedre Acull” (situada a Sagunt), el 10 de desembre, dia  Internacional dels Drets Humans volem expressar que:   

Els Drets estan sustentats en la Justícia, la Pau i en la dignitat humana. Són Drets Universals, inherents a tots els éssers humans, sense importar la seua raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'una altra índole, origen nacional o social, lloc de naixement, ni cap altra condició.

La Unió Europea va assumir els DD.HH. en 1954 el que suposa un compromís de complir-los i fer-los complir a tots els estats membres. Però això no és aix

  Es dóna la gran paradoxa que les lleis d'estrangeria a Europa, s'allunyen de les garanties que plantegen els DD.HH. 

Veurem alguns dels articles dels Drets humans, fonamentals per als migrants i el nivell de compliment que tenen.                                                                                        

1.-Dret a la vida, obligació de prestar socors, salvament i rescat. 

Amb freqüència se'ls deixa morir, penalitzant a les ONGS que els  La Mar Mediterrània, per a vergonya nostra, és una gran tomba de víctimes innocents.

       2.- Dret al refugi, a l'asil.  Les persones refugiades són víctimes de guerres, de persecucions per motius de raça, religió, nacionalitat o opinions polítiques… Els estats han de garantir protecció, empara i assistència.   Aqueixa no és la realitat. El major camp de refugiats d'Europa és Moria (Grècia).  Més de 20.000 persones, d'elles 1.100 són xiquets i xiquetes soles. Les pèssimes condicions del camp han sigut denunciades moltes vegades. Els que han sigut allí diuen: "Moria no és un camp de refugiats, és un camp de concentració" Allí es veuen obligats a romandre durant 2 anys, fins que li donen asil o els retornen al seu país. 

 3.-Tota persona té dret a circular lliurement i a triar la seua residència en el territori d'un Estat. Ja sabem les enormes dificultats que es posen per a obtindre permís de residència i treball.                                                                                                                                                     

4.- Les Devolucions Col·lectives. Estan prohibides expressament.  Estableix garanties de procediments en el cas d'expulsió d'estrangers. “Les Devolucions en Calenta” tantes vegades denunciades, es fan sense els preceptius procediments. L'apartat 3 i 4 estan relacionats amb l'arribada massiva durant aquests dies de persones migrants a Canàries.  Davant aquest fenomen migratori se sol dir: Efecte anomenada!  I per què vénen? Cap govern s'atrevirà a reconéixer que en aquest fenomen migratori, en bona part, contribueixen ells. En aquests dies La Unió Europea ha signat un acord amb el govern del Senegal sobre pesca, reben 11.750 tones de tonyina i lluç i paguen al govern del Senegal 1,7 milions a l'any. Apart estan els vaixells amb pesca furtiva, arrasant els caladors.                                                                                                                    

La pesca al Senegal té una importància fonamental per a l'economia i el desenvolupament del país, el sector pesquer donava treball a més de 600.000 persones una bona parteix dones, dedicades a la transformació del peix, a més de ser una font bàsica de proteïnes per a la majoria de la seua població.                                                                                                                                                                           També, recordar les nombroses riqueses en recursos naturals que posseeix el continent africà coltan, urani, gas, fusta, diamants…Des d'Europa es travessen lliurement les fronteres europees sense que aqueix “comerç” ajude al desenvolupament de la seua economia ni de la seua població.  

Conclusió: Els llevem el treball, els seus rics recursos naturals i encara preguntem Per què vénen? La majoria fugint de la pandèmia de la fam.  A treballar, a cuidar la nostra casa, als nostres majors, a l'agricultura, aquesta és la realitat i no canviarà. La fam no el per a ni murs, ni el risc a morir, ni les lleis excloents que et fiquen en un CIES sense haver comés cap delicte.

 Els DRETS HUMANS UNIVERSALS, estan lluny de complir-se. Comptem amb Sagunt, que és un poble acollidor, per a continuar alertant i fer passos cap a la justícia i la dignitat humana.


Junta directiva Morvedre Acull                         Sagunt 10 Desembre 2020



LOS DERECHOS HUMANOS, MENOS HUMANOS SI SON EXTRANJEROS

Desde la Asociación “Morvedre Acull” (ubicada en Sagunto), el 10 de diciembre, día   Internacional de los Derechos Humanos queremos expresar que:   

Los Derechos están sustentados en la Justicia, la Paz y en la dignidad humana. Son Derechos Universales, inherentes a todos los seres humanos, sin importar su raza, color, religión, sexo, idioma, opiniones políticas o de otra índole, origen nacional o social, lugar de nacimiento, ni ninguna otra condición.

La Unión Europea asumió los DD.HH. en 1954 lo que supone un compromiso de cumplirlos y hacerlos cumplir a todos los estados miembros. Pero esto no es así   Se da la gran paradoja que las leyes de extranjería en Europa, se alejan de las garantías que plantean los DD.HH. Vamos a ver algunos de los artículos de los Derechos humanos, fundamentales para los migrantes y el nivel de cumplimiento que tienen.

1.-Derecho a la vida, obligación de prestar socorro, salvamento y rescate. Con frecuencia se les deja morir, penalizando a las ONGS que les socorre. El Mar Mediterráneo, para vergüenza nuestra, es una gran tumba de víctimas inocentes.                                      

2.- Derecho al refugio, al asilo.  Las personas refugiadas son víctimas de guerras, de persecuciones por motivos de raza, religión, nacionalidad u opiniones políticas… Los estados deben garantizar protección, amparo y asistencia.   Esa no es la realidad. El mayor campo de refugiados de Europa es Moria (Grecia).  Más de 20.000 personas, de ellas 1.100 son niños y niñas solas. Las pésimas condiciones del campo han sido denunciadas muchas veces. Los que han estado allí dicen: "Moria no es un campo de refugiados, es un campo de concentración" Allí se ven obligados a permanecer durante 2 años, hasta que le dan asilo o los devuelven a su país.  

3.-Toda persona tiene derecho a circular libremente y a elegir su residencia en el territorio de un Estado. Ya sabemos las enormes dificultades que se ponen para obtener permiso de residencia y trabajo. 

4.- Las Devoluciones Colectivas. Están prohibidas expresamente.  Establece garantías de procedimientos en el caso de expulsión de extranjeros. “Las Devoluciones en Caliente” tantas veces denunciadas, se hacen sin los preceptivos procedimientos. El apartado 3 y 4 están relacionados con la llegada masiva durante estos días de personas migrantes a Canarias.  Ante este fenómeno migratorio se suele decir: ¡Efecto llamada!  ¿Y por qué vienen? Ningún gobierno se atreverá a reconocer que en este fenómeno migratorio, en buena medida, contribuyen ellos. En estos días La Unión Europea ha firmado un acuerdo con el gobierno de Senegal sobre pesca, reciben 11.750 toneladas de atún y merluza y pagan al gobierno de Senegal 1,7 millones al año. Aparte están los barcos con pesca furtiva, arrasando los caladeros.                

La pesca en Senegal tiene una importancia fundamental para la economía y el desarrollo del país, el sector pesquero daba trabajo a más de 600.000 personas una buena parte mujeres, dedicadas a la transformación del pescado, además de ser una fuente básica de proteínas para la mayoría de su población. También, recordar las numerosas riquezas en recursos naturales que posee el continente africano coltán, uranio, gas, madera, diamantes…Desde Europa se cruzan libremente las fronteras europeas sin que ese “comercio” ayude al desarrollo de su economía ni de su población.  

Conclusión: Les quitamos el trabajo, sus ricos recursos naturales y todavía preguntamos ¿Por qué vienen? La mayoría huyendo de la pandemia del hambre.  A trabajar, a cuidar nuestra casa, a nuestros mayores, a la agricultura, esta es la realidad y no va a cambiar. El hambre no lo para ni muros, ni el riesgo a morir, ni las leyes excluyentes que te meten en un CIES sin haber cometido ningún delito.      

Los DERECHOS HUMANOS UNIVERSALES, están lejos de cumplirse. Contamos con Sagunto, que es un pueblo acogedor, para seguir alertando y dar pasos hacia la justicia y la dignidad humana.


Junta directiva Morvedre Acull                         Sagunto 10 Diciembre 2020


MALECÓN PUBLIC I VERD

 Amig@s, esta és la convocatoria para el acto reivindicativo por la defensa del malecón público y verde.

Os esperamos!
Un abrazote y mucha salud

Entradas populares